Dyslexie leestips

11 december 2020

We willen regelmatig leestips over het onderwerp dyslexie delen. Vandaag onze eerste boekentip:
Het Dyslexie Boek van Anne Ligtenberg en Mats Horbach

Het Dyslexie Boek is gemaakt door designers Anne Ligtenberg en Mats Horback. Anne heeft dyslexie, Mats niet. Dit boek dat ze samen hebben gemaakt is niet alleen voor mensen met dyslexie maar ook voor mensen zonder dyslexie.

De inspiratie voor het Dyslexie Boek was de vraag ‘Wat is jouw dyslexie?’ De vele verschillende antwoorden op deze vraag gaven aan dat dyslexie veel verschillende vormen kent en dat dyslectici dit op vele verschillende manieren kunnen ervaren. De veelzijdigheid van dyslexie is iets dat duidelijk terugkomt in dit boek.

Het Dyslexie Boek is voor iedereen interessant om meer te weten te komen over dyslexie. De lezer krijgt te zien wat dyslexie precies is. En dan bedoel ik ook echt zien. Er staat beschreven wat dyslexie is en welke problemen daarbij ervaren kunnen worden, maar het boek is juist sterk in de visuele weergave hiervan. Door de mooie weergave komt de betekenis van dyslexie nog sterker naar voren.

Het Dyslexie Boek heeft niet als doel dyslexie te verhelpen, maar wil er juist voor zorgen dat mensen elkaar beter begrijpen. Het lezen van dit boek kan dus een mooie opening vormen voor gesprekken tussen ouders en kinderen of leerkrachten/begeleiders en leerlingen. Door samen dit boek te lezen en te bespreken kan worden besproken hoe iemand zijn of haar dyslexie ervaart, waar tegenaan wordt gelopen en welke oplossingen iemand daarvoor gebruikt.

Meer informatie: anneligtenberg.nl