boekentips voor de zomervakantie

9 juli 2021

Soms kan het lastig zijn om een leuk boek uit te zoeken om te lezen. En als je moeite hebt met lezen, vind je het misschien ook minder leuk om een boek erbij te pakken. Om te laten zien dat lezen leuk is delen we hier een aantal boekentips. Perfect om te lezen tijdens de zomervakantie.

Leuke lettertypes en illustraties

Boeken met leuke en opvallende lettertypes en/of illustraties worden vaak door kinderen gelezen. Denk maar eens aan de boeken van Geronimo Stilton en Leven van een loser en Dagboek van een muts. Deze boeken zijn dus perfect voor het leesplezier. Andere boekenseries met leuke lettertypes en illustraties zijn de boeken van Niek de Groot, Max Modderman en Julius Zebra.

Over dyslexie

Als je dyslexie hebt, kan het fijn zijn om daar meer over te lezen. Dat kunnen zowel informatieboeken, zoals Het Dyslexieboek, De Dyslexie Survivalgids of Nu weet ik eindelijk wat Dyslexie is. Deze boeken zijn ook zeer geschikt om samen te lezen.

Er zijn ook leuke verhalen over een personage dat dyslexie heeft. Denk aan boeken zoals Vis in een Boom, de boeken van Dyslexiediva of de boeken van Heksie.

Tijgerlezen

Wanneer een boek op AVI-niveau geschreven moet worden, zijn er verschillende restricties waar een schrijver zich aan moet houden. Dit kan niet altijd bevorderlijk zijn voor het lezen. Uitgeverij Querido heeft hierop wat bedacht. In 2016 kwamen zij met de eerste reeks boeken van de serie Tijgerlezen. Het enige criterium voor deze boeken is dat de boeken kinderen moeten aanspreken. Deze boeken zitten dus vol humor en spanning.

Enkele tips uit de serie Tijgerlezen zijn bijvoorbeeld Bob Popcorn, Een heel heel heel vies boek en Zondag, maandag, sterrendag.

Stripboeken

Als je geen fan bent van lezen, kunnen stripboeken perfect zijn. Zeker de stripboeken van Kijk en Lees. Deze stripboeken zijn geschreven op AVI-niveau, en bij deze verhalen staat het leesplezier centraal. Voor leerlingen van groep 3 tot en met groep 6 zijn er stripboeken op verschillende AVI-niveaus. In de webshop vindt je meer informatie over deze stripboeken van Kijk en Lees: Klik hier voor het hele assortiment.

Geplaatst door: Eefke van Geffen