Trainingen op afstand voor onderwijsteams

26 februari 2021

Woordhelder biedt vaardigheidstrainingen aan voor zowel ClaroRead als TextAid. Voorlopig worden de trainingen op afstand aangeboden. In dit artikel willen we graag meer vertellen over de trainingen op afstand voor onderwijsteams.

Online

Bij een training op afstand komen de trainer en de deelnemers samen in dezelfde online ruimte. Vandaaruit wordt de training gevolgd. De training wordt gegeven met behulp van het programma Zoom. De trainer zal voorafgaand aan de afgesproken datum een uitnodiging sturen met link en inloggegevens voor de online training.

Vaardigheidstraining

De online vaardigheidstraining duurt 2 tot 2,5 uur. Door het delen van het scherm, kan de trainer de functies van ClaroRead of TextAid demonstreren. De trainer zal alle onderdelen van de dyslexiesoftware stap voor stap uitleggen. De demonstratie wordt afgewisseld met de gelegenheid voor deelnemers om zelf aan de slag te gaan met ClaroRead of TextAid. Tijdens de training kunnen vragen eenvoudig via de chat worden gesteld. De trainer zal daar direct op inspelen. Bij een training op afstand houden we een maximum van 12 deelnemers aan. Mochten er wat meer deelnemers zijn, kunt u dit altijd aangeven en dan kijken we naar de mogelijkheden.

Training plannen

Als u een training voor uw onderwijsteam wilt inplannen, neem dan contact met ons op. Samen met de trainer zal er gekeken worden naar een geschikte datum en tijd. En mochten er nog eventuele vragen zijn, kunnen die ook direct worden beantwoord.

Geplaatst door: Mathieu van de Water