Online ouder-kind trainingen

26 februari 2021

Voor de voorleessoftware van ClaroRead en TextAid bieden we online ouder-kind trainingen aan. Tijdens deze training leert uw kind actief aan de slag te gaan met een programma. En als ouder krijgt u inzicht in alle mogelijkheden.

De trainingen zijn gericht op beginnende gebruikers. Per training nemen maximaal acht kinderen deel met ieder een ouder, verzorger of begeleider. De kosten bedragen 25 euro per kind. De trainingen worden op afstand via ZOOM gegeven.

Inhoud

Tijdens de training maakt uw kind stap voor stap kennis met ClaroRead of TextAid. Daarbij is de inhoud afgestemd op de praktische toepasbaarheid: de nadruk ligt op de onderdelen die uw kind inzet bij het maken en leren van schoolwerk.

Onze trainer wisselt een demonstratie van de mogelijkheden af met de gelegenheid om zelf te oefenen. Alle deelnemers krijgen toegang tot een online trainingsboek, dat u ook als handig naslagwerk kan gebruiken.

Online

De ouder-kind trainingen worden via het programma Zoom online aangeboden. Hebt u tijdens de training een vraag? Dan stelt u deze eenvoudig via de chatfunctie. De training neemt ongeveer 1 uur en een kwartier van uw tijd in beslag.

Checklist

Voorafgaand aan de training ontvangt u een checklist. Aan de hand hiervan controleert u of u alles hebt om de training te volgen.

Voor de ClaroRead-cursus is het belangrijk dat alle onderdelen goed geïnstalleerd zijn. Net als de programma’s Microsoft Word en Adobe Reader. Voor de training TextAid hebt u een login nodig.

Training ClaroRead: klik hier om u in te schrijven
Training TextAid: klik hier om u in te schrijven

Geplaatst door: Mathieu van de Water