Leerlingtrainingen Dyslexiesoftware

24 juni 2021

Naast de trainingen die we aan onderwijsteams geven, verzorgen we ook steeds vaker leerlingtrainingen voor scholen of stichtingen. Deze trainingen zijn ontzettend leuk om te mogen geven, want het zijn juist de leerlingen die het meeste gebruik maken van de programma’s ClaroRead en TextAid.

Bij een leerlingtraing wordt een groep leerlingen wegwijs gemaakt in de software. Als ze al een beetje ervaring met het programma hebben kan er een verdiepingsslag gemaakt worden zodat de software nog beter gebruikt wordt.

Een leerlingtraining is voor u als school of stichting ook een goed middel om het gebruik van de software die u aanbiedt te stimuleren en de bekendheid ervan binnen uw school te vergroten. Leerlingen die vaardiger zijn in het gebruik van het programma zullen het ook veel meer gebruiken.

Inhoud

De afgelopen tijd hebben we leerling-trainingen zowel online als op locatie gegeven. Ongeacht op welke manier we de training verzorgen, de inhoud blijft hetzelfde. In ongeveer een uur tijd gaan we met een groepje gezamenlijk aan de slag met ClaroRead of TextAid. Daarbij ligt de focus op de onderdelen die leerlingen kunnen inzetten bij het maken en leren van hun schoolwerk.

Niveau

De training kan op verschillende niveaus gegeven worden. De training kan een eerste kennismaking met ClaroRead of TextAid zijn. Maar als leerlingen de basis van het programma al kennen en bijvoorbeeld vooral teksten laten voorlezen, dan kan een training een stuk verdieping bieden. We gaan dan aandacht besteden aan functies die helpen bij het maken van teksten en het leren en studeren.

Training plannen

Als u een training wilt inplannen voor leerlingen van uw school of stichting, neem dan contact met ons op. Samen met de trainer zal er gekeken worden naar een geschikte datum en tijd. En mochten er nog eventuele vragen zijn, kunnen die ook direct worden beantwoord.