Vernieuwingen Taalblobs

19 oktober 2021

Met Taalblobs kunnen leerlingen online spelling oefenen. Aan de hand van educatieve games krijgen alle leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 het volledige raamwerk van de Nederlandse spelling aangeboden. Omdat het programma online is kan het – naast op school en bij RT – ook thuis worden gebruikt.

Sinds de zomer hebben we een aantal belangrijke updates voor Taalblobs doorgevoerd. Het programma kan nu op elk digitaal apparaat fullscreen worden gebruikt en alles wordt nu in HD weergegeven. Daarnaast zijn het aantal oefenspellen voor de leerlingen uitgebreid. Er zijn updates voor docenten en Remedial Teachers, maar het programma is óók verder uitgebreid voor leerlingen.

Docent-accounts

Voor scholen hebben we het mogelijk gemaakt om voor elke docent een aparte login te maken. Als school kan elke docent zijn/haar eigen groep(en) beheren. Het beheer hoeft niet meer via 1 login. Docenten kunnen nu zelf eenvoudig een programma voor een groep of individuele leerlingen instellen en de voortgang beter volgen.

De hoofdbeheerder kan docenten aanmaken. U kunt direct aangeven welke groepen een docent kan beheren. Docenten krijgen daarna logingegevens gemaild vanuit het systeem, zodat ze snel aan de slag kunnen.

Spellen en oefenvormen aan- en uitzetten

Naast gerichte oefentaken kunt u nu ook oefenvormen en spellen aan- en uitzetten voor uw leerlingen. Zo kunt u een leerling meer sturen om de oefenvormen te kiezen die het effectiefst zijn en kunnen oefenvormen die nog te moeilijk zijn worden uitgeschakeld.

Door op de schakelaar onder “eigen programma” te klikken bij een leerling kunt u dit instellen. Spellen en oefenvormen die gekleurd zijn worden aangeboden, grijze spellen en oefenvormen niet. Let u wel op dat leerlingen die een bepaald spel in de spellenwinkel hebben gekocht dit niet kunnen spelen als u het spel uitzet.

Spellenwinkel

Om het gebruik van Taalblobs te stimuleren en vast te houden heeft het programma een uitgebreid beloningssysteem met spaarkaarten, munten en beloningsspelletjes. Dit spaarsysteem hebben we uitgebreid met een extra spaarsysteem: De spellenwinkel.

Leerlingen sparen naast munten nu ook diamanten waarmee ze nieuwe oefenspellen kunnen kopen. Voor elke oefening krijgt een leerling 1, 2 of 3 diamanten. Als een leerling genoeg diamanten gespaard heeft kan deze een spel kopen in de spellenwinkel. Vanaf de volgende dag kan de leerling het spel kiezen bij de aangeboden oefeningen.

Leerlingen kunnen nu uit 10 nieuwe spellen kiezen. Dit aantal wordt later dit najaar nog verder uitgebreid.

Feedback

We horen graag uw feedback op de vernieuwingen in Taalblobs. Vul het formulier hieronder in met uw vragen, opmerkingen of suggesties voor Taalblobs

Geplaatst door: Kor Bras