Update Rekenblobs

15 augustus 2023

Rekenblobs heeft een update gehad. We vertellen u er hier graag over.

Van eilanden naar takenlijst
In de huidige versie van Rekenblobs zien leerlingen een plattegrond met eilanden. Er zijn vier verschillende eilanden voor de vier verschillende rekenonderdelen: getalbegrip, optellen en aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Door te klikken op een eiland kan de leerling een oefentaak starten.

In de nieuwe versie van Rekenblobs is de weergave van de eilanden vervangen door een takenlijst zoals deze ook al aanwezig is in Taalblobs. Met deze vernieuwde weergave is het voor leerlingen veel overzichtelijker welke taken klaar staan en wanneer het beloningsspel beschikbaar is.

De taken in de takenlijst zijn gesorteerd per rekenonderdeel, zodat het direct duidelijk is of er wordt gewerkt aan getalbegrip, optellen en aftrekken, vermenigvuldigen of delen.

Spellen en de Spellenwinkel
Net als in Taalblobs krijgt Rekenblobs ook een spellenwinkel. Leerlingen gaan naast munten ook diamanten verzamelen na een afgeronde oefentaak. Met de diamantjes kunnen ze spellen kopen in de Rekenblobs spellenwinkel.

In de spellenwinkel van Rekenblobs wordt de leerling op de hoogte gebracht door een Blob over de aanwezige spellen. De leerling kan een spel naar keuze kopen en vervolgens zal dit nieuwe spel een dag later aan het account van de leerling worden toegevoegd. Het sparen van diamanten zorgt voor een extra motivatie om te blijven oefenen.