Checklist om goed van start te gaan met ClaroRead

19 augustus 2021

School gaat weer beginnen. Als uw kind het afgelopen jaar met ClaroRead heeft gewerkt is het tijd om even te kijken of alles goed ingesteld is voor het nieuwe jaar. In dit artikel geven we een aantal tips om op te letten.

Om goed voorbereid aan de slag te gaan met ClaroRead op de basisschool of middelbare school heeft u een aantal dingen vaak nodig.

  1. ClaroRead moet geïnstalleerd zijn op de computer/laptop of u moet het programma hebben op stick.
  2. ClaroRead Boeklezer moet (samen met voorleesstemmen) zijn geïnstalleerd.
  3. Schoolboeken zijn gekocht via Dedicon en staan op de computer. U kunt zelf boeken bestellen bij Dedicon of school dit laten doen.


Hieronder lichten we de drie punten verder toe:

Claroread

ClaroRead moet geïnstalleerd staan op je computer of op een usb-stick staan. ClaroRead koop je in de webshop van Woordhelder. Het kan zijn dat school of de stichting ClaroRead aanbiedt. In dat geval download je het via school.


ClaroRead boeklezer

Wil je schoolboeken laten lezen op de computer? Dan heb je ClaroRead Boeklezer nodig. ClaroRead Boeklezer kan gekocht wordenbij een licentie van ClaroRead zelf. Als school downloads aanbied kun je het via school downloaden.
Belangrijk: Boeklezer moet geüpdatet zijn naar versie 1.6, anders kunnen de boeken dit jaar niet worden geopend. Klik hier om te zien hoe u dat controleert.

Klik hier om ClaroRead Boeklezer te downloaden via school
We hebben een stappenplan voor het downloaden: Klik hier om de video en het stappenplan te zien

    Schoolboeken

    De schoolboeken voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs kun je aanschaffen via het bedrijf Dedicon. Dedicon is leverancier van schoolboeken voor diverse dyslexiesoftware.


    Geplaatst door: Kor Bras