BYOD-licenties zijn vernieuwd

14 juni 2021

Maakt u als school of onderwijsinstelling gebruik van een Bring Your Own Device licentie van de dyslexiesoftware ClaroRead? Dan kunnen uw leerlingen of studenten vanaf nu een nieuwe licentie voor volgend jaar aanvragen. We hebben de licenties voor uw account vernieuwd voor het komende schooljaar 2021-2022.

Nieuwe gebruikers kunnen inloggen en de software downloaden. Ze krijgen dan een licentiecode waarmee ClaroRead geactiveerd kan worden. Deze code is geldig tot en met augustus 2022 waarna ze de licentie weer kunnen verlengen.

Licentie verlengen
Studenten of leerlingen die al eerder een licentie hebben gedownload ontvangen 1 augustus een mail dat er een nieuwe licentie aangevraagd kan worden. Op 1 september zal ClaroRead zelf om een nieuwe code vragen. De aangevraagde code kan vanaf dan worden ingevuld.

Voor deze code kunnen studenten/leerlingen inloggen via www.woordhelder.nl/school met hun leerling- of studentnummer, naam en e-mailadres. In het vervolgscherm kiest de student/leerling voor het besturingssysteem dat hij/zij gebruikt. Daarna kan de laatste versie van ClaroRead worden gedownload. Zodra de student/leerling op downloaden heeft geklikt wordt de nieuwe code gemaild naar het mailadres waarmee de student/leerling heeft ingelogd.

Met de nieuwe download kan de recentste versie van ClaroRead worden geïnstalleerd. Zo weet de student/leerling zeker dat de meest recente versie geïnstalleerd staat. Het opnieuw installeren is natuurlijk niet verplicht, de code die gemaild is kan ook gebruikt worden in de versie die al op het systeem geïnstalleerd staat.

Let op: Het programma vraagt pas vanaf 1 september om de nieuwe code. Een aangevraagde code kan vanaf dat moment ingevoerd worden als de leerling al een actieve installatie van ClaroRead heeft.

Vernieuwd stappenplan en instructie-video

Het stappenplan is sinds januari vernieuwd. Voor studenten en leerlingen is er voor het gebruik van de Bring Your Own Device licentie niet veel veranderd. Het kan wel goed zijn om de nieuwe video en het stappenplan te gebruiken zodat u zeker weet dat het goed verloopt. Hieronder linken we naar het nieuwe stappenplan en instructievideo.

Het stappenplan vindt u in onze kennisbank: ClaroRead downloaden via school

Bekijk hier de video:

Geplaatst door: Kor Bras